solidaritetGjennom deltakelse på konferanser om OI i andre land, har det blitt mer og mer tydelig for oss hvor privilegerte vi er i Norge med offentlige tilskudd, gratis helsehjelp, hjelpemidler og ulike støtteordninger.

NFOI er medlem av den internasjonale paraplyorganisasjonen OIFE, som arbeider for å øke kunnskapen om OI og for samarbeid mellom organisasjoner og fagmiljø i ulike land. OIFE gir også støtte til personer med OI i land uten en eksisterende OI-forening, og hjelper til med å etablere OI-foreninger i nye land.

Styret i NFOI ønsker å støtte det viktige arbeidet som OIFE driver, og har derfor besluttet å opprette en solidaritetskonto: 1602.41.26173 Du kan også bruke VIPPS #99494 for å bidra!

Solidaritetsprosjektet vil ha følgende to hovedformål:
•    Flying Doctors
•    Solidaritetsstøtte (støtte opprettelsen av OI-foreninger i nye land)

Barn med OI på Cuba fikk besøk av Flying Doctors i 2015. Du kan lese mer om prosjektet på NFOIs Facebookside og på følgende side (på spansk):
https://fundacion.ahuce.org/TrabajoInternacional/ProyectosSociales.aspx

 

Hvordan gir jeg?

Du kan både gi et engangsbeløp eller et fast månedsbeløp til konto 1602.41.26173. Fast trekk kan du opprette ved å kontakte banken din. Du kan også bruke VIPPS til #99494

Gavebrev som du kan printe ut

Hvis du vil gi en alternativ julegave, kan du laste ned forslag til gavebrev her.

Kan du kreve skattefradrag?

Du kan kreve skattefradrag for pengegaver til NFOI. Gaven må utgjøre til sammen minst 500 kroner i løpet av inntektsåret. Maksimalt fradrag er 25.000 kr. Fradragsprosenten er 27%.  Fradrag i skattepliktig inntekt kan gis til både næringsdrivende og privatpersoner. Se mer informasjon på skatteetaten sine nettsider. Hvis du ønsker skattefradrag må du sende fødselsnummeret ditt til post@nfoi.no så snart som mulig etter at du har gitt gaven og senest innen 3. januar

Vil du fjernadoptere et barn med OI?

Det finnes flere hjelpeprosjekter som drives av ildsjeler i andre land. I Spania startet prosjektet Padrinos, som er et fadderprosjekt for å sponse trengende personer i ulike land i Sør-Amerika. De på grunn av kapasitetsproblemer ikke anledning til å ta inn flere faddere nå.

Logo for agape family life houseSituasjonen for OI-barn i Kina kan være vanskelig. Mange barn med OI får ikke gå på skole,
og noen blir forlatt av familien sin. Det amerikanske ekteparet Keith og Sheryl Wyse, som
NFOI møtte på OIF-konferansen 2012, har sammen med venner startet barnehjemmet
Agape Family Life House
i Kina. På nettsidene til prosjektet kan du fjernadoptere et av barna
som bor på barnehjemmet.

Vær solidarisk og støtt personer med OI i andre land!