Sommeridyll på Sørlandet for årets familieleir

For mange betyr den første helga i august noe helt spesielt; nemlig familieleir i NFOI. I år gikk turen til Lyngdal, og Rosfjord strandhotell.

Hele 15 familier hadde meldt seg på årets samling, noe som gledet både deltagere og arrangører. Familieleiren skal være et lavterskeltilbud for familier med barn med OI i aldersgruppen 0-18 år, og det oppleves en økende interesse og engasjement for arrangementet.

Etter at vi hadde samlet oss for velkomstmøte og middag torsdagskveld, var det minigolfturnering som stod på programmet fredag. Golfbanen var delvis tilrettelagt, og med litt hjelp her og der fikk alle spilt og kost seg i solskinnet. Både fredag og lørdag var det utlevert billetter til Sørlandsbadet noe som ble godt mottatt både av store og små.

På lørdagen var det planlagt en aktivitet ved hotellet, men i siste liten ble dette avlyst. Etter en noe febrilsk idémyldring samt svært god service fra VY, fikk vi booket turbuss som tok oss med til Norges sørligste punkt, Lindesnes, nærmere bestemt Lindesnes fyr. Her fikk vi adgang til museet, og de som ønsket en friskere opplevelse kunne benytte turstiene rundt. Funfact: Det blåser ALLTID ved fyret.

Etter middag alle kveldene var det anledning for å samles i en mer privat setting da hotellet tilbød oss å låne en «lounge» som lå litt mer skjermet fra hotellets offentlige soner. Her fikk vi lufte alt fra erfaringer og spørsmål rundt det som knytter oss sammen, til ønsker og tilbakemeldinger på hvor familieleirer kan arrangeres i fremtiden.

NFOI og undertegnende håper og tror at oppslutningen vil øke i årene fremover, siden dette er en absolutt strålende anledning for nye medlemmer og komme inn i foreningen, og sørge for at de unge får en felles møteplass som kan føre til videre arbeid og interesse i det vi arbeider med.

Leif Richard Bårdsen